Ρομποτική Ριζική Προστατεκτομή χωρίς καθετήρα (TPR)
Αρθρα

Ρομποτική Ριζική Προστατεκτομή χωρίς καθετήρα (TPR)

August 6, 2024

Ρομποτική Ριζική Προστατεκτομή χωρίς καθετήρα (TPR)

(Tubeless Radical Prostatectomy) από την UroSurg


Η έλευση της Ρομποτικής χειρουργικής λόγω της ακρίβειας που προσφέρει έχει δώσει την δυνατότητα για την εκτέλεση νέων χειρουργικών τεχνικών κατά τη διάρκεια της Ριζικής Προστατεκτομής.

Η HOOD, η SMART, η Veil of Aphrodite και η Retzius Sparing τεχνική αφορά την διατήρηση ανέπαφων των ανατομικών δομών του πυελικού εδάφους και έχει ως αποτέλεσμα την ταχεία επιστροφή της φυσιολογικής ούρησης των ανδρών μετά την χειρουργική επέμβαση.

Η τεχνική NeuroSAFE αφορά την διατήρηση των νεύρων και αγγείων του προστάτη που είναι υπεύθυνα για τη στυτική λειτουργία, τα οποία δύναται να διασωθούν και σε περιπτώσεις προχωρημένου καρκίνου του προστάτη με ταυτόχρονη ογκολογική ασφάλεια.

Η τεχνική ARVUS αφορά την πλήρη αποκατάσταση του πυελικού εδάφους μετά την αφαίρεση του προστάτη και παρέχει την απαραίτητη στήριξη στην αναστόμωση της ουροδόχου κύστης με την ουρήθρα για την ταχύτερη επιστροφή της εγκράτειας μετά την επέμβαση. 

Συνδυάζοντας όλες τις σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές με την ακρίβεια της ρομποτικής χειρουργικής, και την εμπειρία μας οι ασθενείς πλέον και ανάλογα με το υπόλοιπο ιατρικό τους προφίλ, μπορούν να επωφεληθούν από μια ελάχιστα επεμβατική χειρουργική επέμβαση, με ταχεία ανάρωση χωρίς την ανάγκη ουροκαθετήρα η σωλήνα παροχέτευσης με επιστροφή φυσιολογικής ούρησης από την 2η-3η μέρα μετά την επέμβαση.


«Η καινοτομία βρίσκεται στο επίκεντρο της χειρουργικής τέχνης και στοχεύει στη μεγιστοποίηση της ευημερίας των ασθενών. Οφείλουμε ως χειρουργοί να παρέχουμε στους ασθενείς μας, εξατομικευμένη και ασφαλέστερη θεραπεία με άριστα αποτέλεσματα.»

UroSurg

Πάνος Δημόπουλος MD PhD FEBU      Σπύρος Καμπάνταης MD PhD FEBU      Γεώργιος ΚαρύδαςMD PHD FEBU




Ρομποτική Μερική Νεφρεκτομή

Η αντιμετώπιση των νεφρικών όγκων στο παρελθόν γινόταν με την ριζική αφαίρεση του νεφρού. Με την εξέλιξη της βιοτεχνολογίας όπως το Ρομποτικό Σύστημα DaVinci και τη χρήση διεγχειρητικού υπερηχογραφήματος είναι πλέον δυνατόν να γίνει ριζική αφαίρεση μόνον του όγκου στο νεφρό με ταυτόχρονη διατήρηση του οργάνου και της νεφρικής λειτουργίας ακόμη και για πολύ δύσκολους, περιπλεγμένους σύνθετους και δυσπρόσιτους όγκους. Η ομάδα UroSurg (Παναγιώτης Δημόπουλος, Σπύρος Καμπάνταης, Γιώργος Καρύδας) έχοντας επενδύσει στο πιο σύγχρονο υπερηχογραφικό ρομποτικό σύστημα της εταιρείας BK και χρησιμοποιώντας της τελευταίας γενιάς ρομποτικό σύστημα Da Vinci X της κλινικής Άγιος Λουκάς, κατέχει την τεχνογνωσία και εμπειρία για την αντιμετώπιση ακόμη και των πιο δύσκολων περιπτώσεων. Η επέμβαση εκτελείται με 4-6 μικρές τομές-τρυπούλες στο άνω μέρος της κοιλιάς. Αποτελεί την απόλυτη ένδειξη σε περιπτώσεις ασθενών με ένα μόνο νεφρό η σημαντική έκπτωση της νεφρικής λειτουργίας.


Nephrectomy (kidney removal) - Mayo Clinic

Πλεονεκτήματα Ρομποτικής Μερικής Νεφρεκτομής

  1. Επέκταση των ενδείξεων αντιμετώπισης ακόμη και πιο σύνθετων όγκων νεφρού με μερική νεφρεκτομή
  2. Καθόλου η ελάχιστος χρόνος ισχαιμίας
  3. Μειωμένη απώλεια αίματος.
  4. Αφαίρεση λιγότερου υγιούς νεφρικού παρεγχύματος.
  5. Δυνατότητα για εκλεκτικού μόνο αποκλεισμού του αρτηριακού κλάδου αιμάτωσης του όγκου για διασφάλιση της νεφρικής λειτουργίας.


UroSurg

Πάνος Δημόπουλος MD PhD FEBU Σπύρος Καμπάνταης MD PhD FEBU Γεώργιος ΚαρύδαςMD PHD FEBU

UroSurg

Οι αρρυθμίες
This is some text inside of a div block.
Οι αρρυθμίες
This is some text inside of a div block.
UroSurg

August 6, 2024

Tελευταία μας άρθρα
Modern surgical options for diseases of the esophagus
Clinic “AGIOS LOUKAS”
Stomach pain and stress: How much does it affect us and how to deal with it?
Κλινική "ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ"
📌 March 20, 2023 World Oral Health Day
Clinic “AGIOS LOUKAS”