Το Ιατρείο Υπέρτασης της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» λειτουργεί υπό την επίβλεψη του ιατρού κ. Μιχάλη Παπαμιχαήλ, χαρίζοντας στους ασθενείς ολιστική ιατροφαρμακευτική φροντίδα και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής χιλιάδων ασθενών με υπέρταση ή/και άλλες συννοσηρότητες που χρήζουν διεπιστημονικής αντιμετώπισης, καθώς αυτές μπορεί να επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα τις τιμές της αρτηριακής πίεσης.
Στο Ιατρείο Υπέρτασης της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» αντιμετωπίζονται ασθενείς με αρτηριακή υπέρταση. Η προσέγγιση των ασθενών γίνεται σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης (ΕΕΥ), καθώς και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης (EHS).
Η υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση) είναι μια συνήθης κατάσταση, κατά την οποία η πίεση της ροής του αίματος στις αρτηρίες είναι υψηλή και προκαλεί βλάβες στα τοιχώματά τους, οδηγώντας τελικά σε προβλήματα υγείας, όπως καρδιακές παθήσεις.
Οι περισσότεροι από εμάς με υψηλή αρτηριακή πίεση δεν το νιώθουμε, ούτε εμφανίζουμε ειδικά σημεία ή συμπτώματα, ακόμη και αν οι μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης φτάσουν σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα.
Μερικά άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να έχουν:
Ωστόσο, τα σημεία της υπέρτασης συνήθως δεν εμφανίζονται, έως ότου η υψηλή αρτηριακή πίεση φτάσει σε ένα σοβαρό ή απειλητικό για τη ζωή στάδιο.
Η υπέρταση διαγιγνώσκεται εάν σε δύο διαφορετικές ημέρες η συστολική αρτηριακή πίεση και τις δύο ημέρες είναι ≥140 mmHg και / ή όταν η διαστολική αρτηριακή πίεση και τις δύο ημέρες είναι ≥90 mmHg. Η συστολική αρτηριακή πίεση στο πιεσόμετρο αναγράφεται συνήθως στο επάνω μέρος με μεγάλα γράμματα, ενώ η διαστολική στο κάτω μέρος με μικρά γράμματα.
Πρωτογενής υπέρταση
Για τους περισσότερους ενήλικες, δεν υπάρχει αναγνωρίσιμη αιτία της υπέρτασης. Αυτός ο τύπος υψηλής αρτηριακής πίεσης τείνει να αναπτύσσεται σταδιακά για πολλά χρόνια.
Δευτερογενής υπέρταση
Η δευτερογενής υπέρταση προκαλείται από μια υποκείμενη κατάσταση και τείνει να εμφανίζεται ξαφνικά, προκαλώντας υψηλότερη αρτηριακή πίεση από ό,τι η πρωτοπαθής υπέρταση. Διάφορες καταστάσεις και φάρμακα που μπορεί να οδηγήσουν σε δευτερογενή υπέρταση είναι:
Οι πιο συχνοί παράγοντες κινδύνου που μπορεί να συμβάλουν στην εμφάνιση αρτηριακής υπέρτασης είναι οι εξής:
Η υπέρταση αντιμετωπίζεται συνήθως φαρμακευτικά και ο τρόπος αντιμετώπισής της εξαρτάται από τις τιμές της αρτηριακής πίεσης και από την υγεία και τις συνήθειες του ασθενούς. Λαμβάνονται υπόψη παράγοντες κινδύνου, καθώς και τυχόν συννοσηρότητες του ατόμου, με βάση το ατομικό και οικογενειακό ιστορικό, ενώ διερευνάται αρχικά ο τύπος της αρτηριακής υπέρτασης.
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να επικοινωνήσετε με την Κλινική. Το αίτημά σας θα καταχωρηθεί άμεσα. Κάποιος από τους εκπροσώπους της Κλινικής θα επικοινωνήσει μαζί σας για να σας εξυπηρετήσει.